Home > tuin tips > Camelia’s

Camelia’s


Camellia,s

Camellia jap. Barbara Morgan

Camellia’s zijn slechts winterhard tot ongeveer – 10° C, wat de bloemknoppen betreft. Een beschutte en zonnige plaats in de tuin is hierdoor sterk aan te bevelen en als het dan vriest is het verstandig om ze s,avonds af te dekken met plastic of te beschermen met rietmatten. Zodra het overdag niet vriest is het verstandig om de plastic overdag te verwijderen zodat zij niet verstikken door te weing licht.

De plant is op zich zelf wel goed winter hard en blijft mooi groen aleen als je het bovenstaande niet doet dan bevriezen de bloemknoppen en vallen ze er vanzelf af tijdens of na de vorst.

Camelia’s bloeien van oktober tot mei, afhankelijk van soort en vorm. Verzorging. Camelia’s vragen dezelfde zorg als rododendrons wat de grond aangaat. Dus zuur en licht. Maar in tegenstelling tot laatstgenoemde hebben ze diepere wortels en kunnen ze dus beter tegen de droogte. Na een paar jaar kan hun penwortel makkelijk een meter diep worden. Geef ze niet te veel voedsel en wees zeker voorzichtig met stikstof. Gebruik voeding met een hoog gehalte aan fosfor en kalium. Snoeien enkel wanneer nodig en dan in het vroege voorjaar na de bloei. Zo kan de plant in de zomer nog voldoende uitgroeien.

Vermeerdering: Het stekken van camelia’s is goed te doen. Neem de stek wanneer de stengel voldoende rijp is maar nog niet houtig, neem tussen juni en augustus, stekken van ongeveer 7 cm. van half afgerijpte scheuten. U kunt ook een stek van de moederplant nemen zodra die onder aan de stam uit gaat lopen en ongever 7 cm groot is. Moederplanten krijgen weinig water en voedsel. Dat bevordert de beworteling van de stek. Beworteling heeft zijn tijd nodig, ongeveer drie tot zes maanden.


Categorieën:tuin tips
  1. Nog geen reacties.
  1. dinsdag 9 april, 2013 om 16:27

Plaats een reactie