Over de Webmaster


Mijn naam is Henk Polie,

Henk_Polie
Ex Hovenier , Stratenmaker en Computer specalist > Bekijk het hier?

Mijn tuin is mijn hobby vandaar deze tuin kalender waar ik zoveel mogelijk al mijn eigen tuin planten in vermeld.

Tevens strijd ik al  jarenlang  voor een gifvrij Nederland.  Aangezien ik dat niet alleen kan verzoek ik bij deze dan ook iedere bezoeker van dit Weblog om alles wat chemische is niet te gebruiken in uw tuin, of voor andere doeleinden.

Zelf gebruik ik dan ook in mijn tuin geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar doe ik alles op natuurbasis en gebruik ik schoonmaak-azijn voor het onkruid tussen de tegels en straatklinkers, ook gebruik ik regelmatig scherp metselzand om over de bestrating uit te strooien zodat de openvoegen dan weer dicht gaan en het metselzand is net als schuurpapier dus af en toe eens het straatwerk vegen en u bent tegelijk onkruid en mos aanslag (algengroei) kwijt.  En koffie-drap gebruik ik voor de bemesting van de tuin planten, (dus gratis mest) en tevens is het een uitstekend bestrijdingsmiddel tegen slakken. En natuurlijk in het najaar gebruik ik zoveel als nodig is de afgevallen bladeren van de bomen en struiken, als ik er niet genoeg uit mijn eigen tuin heb, dan verzamel ik ze op openbare plaatsen. En bewaar ze tot het gaat vriezen om ze dan in de tuin uit te strooien.

Deze tuinjaarkalender is net zo als een tuin, dus eingelijk nooit helemaal af.
Het streven is dan ook dat er regelmatig aanvullingen bijkomen.

Hopende dat u hiervoor begrip op kan brengen. Dus blijf regelmatig kijken wat er hier nieuw is bijgekomen.

En bespaar het milieu door zelf de planten te stekken en te vermeerderen, zo spaart u tevens heelveel geld uit om aan u tuin uit te geven, maar ook aan gezondheids klachten daar tuinwerk een natuurlijke gezonde sport kan zijn, indien u uw zelf ook in acht neemt.

Bekijk mijn eigen tuin door op de Foto hieronder te klikken,


Hoe lang kunnen wij en de kleinkinderen dit nog volhouden?.

De angstige boodschap die Corrie 4 maanden voor haar dood  schreef aan ons op mijn verjaardag.

Bijna een jaar na de brute moord op onze 41-jarige dochter staat er nu een groot artikel in het Algemeen Dagblad.
Lees het allemaal op de onderstaande link,
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2078048/2008/12/05/We-zijn-geestelijk-vermoord.dhtml 

Op 29 jauari 2010 vond de Rechtzitting plaats van de moord op onze dochter, ik was daar zelf ook aanwezig in het Hof van assisen te Tongeren in Belgiè Uitspraak was op 5 februari 2010

Dader van de moord op onze dochter Corrie Polie is in Belgiè veroordeeld tot levenslange gevangenis straf.
Alles kunt u lezen op,  http://levenslang.wordpress.com/

© is van de auteursgerechtigden. 


Met vriendelijke groet,

Henk Polie

Dit weblog is zorgvuldig samengesteld evenwel kan ik op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie op dit Weblog. Zoek zonodig verder naar aanvullende informatie.
  1. zaterdag 19 juli, 2008 om 09:00

    Ik bezoek nu voor het eerst je site. Ik lees dat je koffiedrap gebruikt als bemesting. Gebuik je nooit iets van stalmest?

    Gert

  2. zaterdag 19 juli, 2008 om 22:24

    Beste Gerd,
    Gedroogde stalmest gebruikte ik vroeger bij het aanleggen van graszoden, dan strooide ik eerst stalmest op de grond en daar tegelijk de grazoden op, en daarna tegelijk de graszoden flink sproeien en ze sloegen dan binnen 1 week goed aan. En natuurlijk gebruikte ik het ook voor de heesters enz, ik zal het dan ook niemand afraden om het niet te gebruiken zeker niet bij de aanleg van je tuin.
    Maar aangezien koffiedrap en dan gedroogd je toch gratis heb? ten zij je natuurlijk koffie drinkt, gebruik ik dat voor mijn eigen tuin al jaren daar het tevens een wonder middel is voor bestrijding van slakken enz.

    Afgelopen voorjaar heb ik wel een keer planten tuin bemesting gebruikt, om dat de planten ook wel verandering van spijs op prijs stellen.

    Mvg, Henk Pole

    • Ernestine
      donderdag 4 juni, 2009 om 15:03

      Hoi,
      Wat een mooie tuin! Ik ben een beginner wat tuinieren betreft en ben aan het surfen voor tips etc. Ik heb in de tuin een Veronica Gentianoides. Deze heeft al gebloeid en ik zit nu te twijfelen of ik de lange aren helemaal terug moet knippen?
      Ik zie dat er van die knopjes aan zitten, misschien gaat het nog een keer bloeien? Ik heb gezocht op internet, maar kan het niet vinden. Misschien weet u het?

      Alvast bedankt voor uw reactie.

      Ernestine Malipaard

    • donderdag 4 juni, 2009 om 17:14

      Beste Ernestine,

      Je kan de uitgeloeide stengels er uit knippen zodat je mogelijk een 2e bloei krijgt.

      Laat je ze er in zitten dan krijg je er zaad vorming in wat je in het najaar weer uit kunt zaaien, het is wel een lichtkiemmer dus het zaad licht bedekken met wat tuinaarde.

      Vriendelijke groet,
      Henk Polie

    • Ernestine
      donderdag 4 juni, 2009 om 17:45

      Bedankt!!

  3. Linda Brinkman
    vrijdag 7 november, 2008 om 12:41

    Wat een leuke site, ik heb hem bij mijn favoriten gezet. Ik las bij November dat je bladeren rond je planten kunt strooien, kan dit ook met b.v. ander tuinafval, zoals uitgebloeide oost-indische kers of lathyrus, of is dit juist slecht?

    Vriendelijke groet, Linda Brinkman Dordrecht

  4. vrijdag 7 november, 2008 om 17:34

    Beste Linda,

    Natuurlijk kunt u ook dat ander tuinaval in uw tuin laten liggen, alleen dan wel zorgen dat al het zaad er uit is, anders komt het waarschijnlijk door heel je tuin terecht waar je het juist niet wil hebben. wil je het een beetje sneller laten verteren strooi er dan een dun laagje tuinaarde overheen, ongeveeer 20 cm diep in de grond spitten mag ook alleen dat is wat meer werk en als de planten zoals bij mij dicht opelkander staan dan is dat ook geen optie daar je dan de kans loop om de wortels van de planten te-beschadigen.

  5. woensdag 31 december, 2008 om 10:01

    Hoi Henk,
    Wat een leuke site! En wat een prachtige tuin!
    Hij staat in een wereld zonder gif erbij hoor!!
    Liefs Deborah

    • woensdag 31 december, 2008 om 12:48

      Beste Deborah,

      Vriendelijk bedankt, en ik ben blij dat jij je ook zo in zet voor een gifvrije wereld.

      Vriendelijke groet,
      Henk Polie

  6. Guy
    maandag 28 december, 2009 om 17:28

    Met de juiste maatregelen zijn heel wat planten gezond te houden.

    Nog veel pezier gewenst met je tuin en uw blog!

    Guy
    http://fruitabc.blogspot.com/

  7. Henny
    vrijdag 20 augustus, 2010 om 12:32

    Hallo Henk,

    We lezen met plezier je adviezen over bloemen en planten.
    Ik hoop dat je mij uitleg kan of wil geven over struiken en boompjes
    die ik mee wil nemen naar m,n nieuwe huis.
    Ik ga pas half December verhuizen.
    Een struik met katjes in het voorjaar eraan/rozenstruiken/klimrozen/Hortensia’s/Pioenrozen/Rhodondendrom/Hibiscus.
    Vooral om dat er aan een aantal dierbare herinneringen aan zitten.
    Ik hoop dat je mij daar uitleg over zou willen geven.

    Met vriendelijke groet Henny

    • vrijdag 20 augustus, 2010 om 18:43

      Beste Henny,

      Wat een vervelende tijd half december. Het beste wat je nu kunt doen is aanstaande week alle struiken rondom circa 25 cm afhangkelijk van de grote van de plant, van uit de stam met een scherpe spa afsteken zodat de de wortels die beschadigt zijn door het afsteken nog wat bij kunnen komen als je ze half december uit de grond gaat halen als het dan tenminste niet vriest anders zal je dat al eerder moeten doen en dan iedere plant in een plastic vuilniszak plaatsen, en vorstvrij bewaren.

      Na de vorst de planten in de niewe tuin planten doe het voor de zekerheid wel in bemeste tuinaarde met een beetje turfmolm er bij en plant ze allemaal op dezelfde diepte als zij voorheen gestaan hebben is makkelijk te zien aan de stam. En wat die pioen roos betreft haal die ook met een flinke kluit grond er uit zodra die geen blad meer heeft en plant die ook opnieuw zodra het niet vriest, hou er wel rekening mee dat het wel 2 tot 3 jaar kan duren eer dat hij weer gaat bloeien.

      Verder zorg ervoor dat rondom alle planten turfmolm licht of afgevallen boombladeren die kunt u alvast in de herfst bij elkander harken en ook bewaren in vuilniszakken en ze uitstrooien als u de planten in de niewe tuin heeft geplant.

      Vriendelijke groet,
      Henk Polie

  8. Anite
    dinsdag 26 oktober, 2010 om 19:49

    Beste Henk, ik heb uw webblog in een keer gevonden! Hartelijk dank voor alle mooie beelden en bruikbare tips. Fijn dat u zoveel met “ons” deelt, u helpt daarmee een hele hoop zielen die niet zoveel kennis en ervaring hebben met tuinieren. Wij willen onze achtertuin herzien – met meer bloeiende planten het hele jaar door. Wat ik op uw blog vind en lees is zeer bruikbaar. Onze tuin is +/- 9mbreed*13m diep, met een terras aan het water van 4m*4m. (Op vogelbescherming.nl een overzicht gevonden van planten die vogels aantrekken) Heeft u misschien een jaarplan reeds beschikbaar met adviezen voor bloeiende planten, van laag naar hoog? Of is het de bedoeling dat ik de tabbladen per maand doorneem. Het is best veel voor een ‘leek’… vr groet Anite

    • woensdag 27 oktober, 2010 om 00:17

      Beste Anite.

      Een jaarplan heb ik daar voor niet op maat klaar liggen daar dat gewoon niet te maken is voor alle verschillende bezoekkers die een tuin bezitten en die dit weblog allemaal bezoekken.
      Daarvoor heb ik nu juist de 12 maanden van het jaargetij hier staan zo dat u zelf kunt bepalen wat voor uw tuin het beste uitkomt, daar er bij de meeste planten de hoogte en de bloeiperiode vermeld staat.

      Makkelijker kan ik het helaas niet maken ieder mens heeft zijn eigen wensen en smaken op het gebied van een tuin. Alle planten die hier op dit weblog staan die staan in mijn eigen tuin die ongeveer de zelfde oppervlakte heeft als die van u.

      Vriendelijke groet,
      Henk Polie

  9. Anite
    zaterdag 6 november, 2010 om 10:33

    Beste Henk,

    Ik heb de tabbladen doorgenomen, idd, heel handig. Ook het filmpje van 28 oktober 2010 geeft een goed overzicht… !

    Hartelijk dank nogmaals!
    vr groet
    Anite

  10. zaterdag 6 november, 2010 om 16:47

    Beste Anite,

    Ik ben blij dat te horen, dat verklaard volgens mij ook de reden dat er tot nu toe dit jaar ruim 62.000 bezoeker hier zijn geweest dat is een toename van 14.000 ten opzichte van vorig jaar om deze tijd.

    Maar dat neemt niet weg dat ik hem nog wel een beetje bij moet werken daar de laatste paar jaar voor mij heel moeilijk zijn geweest om echt geconcentreerd te werken vanwege de familie omstandigheden. En een tuin is natuurlijk ook nooit helemaal af wat natuurlijk ook voor deze Website zo is.

    Vriedelijk groet,
    Henk Polie

  11. angelique hummel
    maandag 25 juli, 2011 om 21:34

    Beste Henk
    Ik ben heel blij dat ik deze site gevonden heb, al weet ik niet hoe ik daar weer op terug moet komen, ik ben een grote computersufferd. Ik heb een vraag: ik had vroeger ooit eens een tuin, waarin ik zomaar wat zaadjes gestrooid had. Tot mijn grote verrassing kwamen er 15 centimeter hoge bloemetjes uit. Die bloemetjes waren oranje en geel, het leken wel kleine klaproosjes. In mijn herinnering bloeiden ze maar één dag en ze kwamen het jaar daarop weer op. Weet jij hoe deze bloemetjes heten? Ook heb ik ooit de knol van een bloem weggegooid, iets wat ik zeer betreur. De bloemen bloeiden aan een lange stengel en gingen s’avonds open en verspreidden dan een heerlijke geur. En ik kan maar niet op de naam komen. Weet jij die soms?

    Alvast hartelijk bedankt;

    Angelique

    • dinsdag 26 juli, 2011 om 16:29

      Beste Angelique,

      Je 1e vraag lijk het er op dat het een Slaapmutsje ‘Eschscholzia californica’ is voor meer informatie kijk op de maand mei, https://tuinkalender.wordpress.com/mei/

      Je 2e vraag kan ik helaas niet beantwoorden daar dat zoeken is naar een speld in een hoiberg.

      Vriendelijke groet,
      Henk Polie

  12. Rozemarijn
    maandag 18 juni, 2012 om 22:51

    Beste Henk,

    Dank voor alle geweldige tuintips, ga er zeker mijn voordeel mee doen!

    En mss ook wat apart zo, maar heb ook je artikelen mbt je dochter gelezen, omdat dit hier zo staat. En wat een verschrikkelijke hel heb jij en je familie moeten doorstaan, en wellicht nog altijd. Mijn oprechte medeleven!
    Ik hoop van harte dat het jullie kleinkinderen, naar omstandigheden, goed gaat.

    Rozemarijn

    • dinsdag 19 juni, 2012 om 22:52

      Beste Rozemarijn,

      Deze tuintips geef ik met liefde en plezier zodat een ieder er zijn profijt mee kan doen.

      En wat het artilel van onze Dochter betreft dat heb ik hier geplaats daar er ruim 100.000 bezoekers per jaar deze tuinkalender bezoeken en dat blijft er ook op staan zodat een ieder kan lezen hoe het OM en de Regering zeer grote blunders heeft gemaakt en nog steeds niet die blunders toe wil geven ondanks dat zij weten dat zij zwaar in de fout zijn gegaan.

      En ja wij leven nog iedere dag in een hel op aarde mede door de Overheid, er gaat geen dag voorbij dat wij er niet aan denken je staat er mee op en gaat er mee naar je bed en zelfs daar komen de dromen je parten spelen. Dat wij het nog volhouden komt ook door de de kracht van de bloemmen in onze tuin daar putten wij veel krachten uit.

      Wat onze kleinkinderen betreft daar gaat het nu redelijk goed mee naar omstandigheden. Om dat zij nu therapie krijgen waar zij ruim 3 jaar en 11 maanden op hebben moeten wachten om dat Buro Jeugdzorg te Rotterdam dat weigerde om die therapie toe te staan. Maar na ingrijpen van mijzelf hebben zij dat toen alsnog geregeld. Gekker kan je het niet bedenken en voorstellen dat dit mogelijk is hier in Nederland.

      Vriendelijke groet,
      Henk Polie

  13. Nicole
    woensdag 30 oktober, 2013 om 23:08

    Wauw, meneer Polie, wat een geweldig mens bent u. Ik lees nu dat u strijdt voor een gifvrij Nederland. Jeetje, ik ben gelijk fan van uw site en zal deze vanaf nu regelmatig bezoeken. Dit is wat we nodig hebben. Want met al die bestrijdingsmiddelen en economische belangen, gaat het tegenwoordig nergens meer over. Bedankt voor uw initiatief. Ik hoop dat alle bezoekers van uw site de kennis gretig tot zich zullen nemen en de natuur daarmee ooit weer natuur kan zijn. Hartelijke groet, Nicole

  14. Ben Roelink
    vrijdag 24 januari, 2014 om 16:24

    Hallo heer Polie,
    Ik las dat U in de herfst het bladafval uitstrooide in Uw tuin. Wat doet U hiermee in het voorjaar? Gaat U het onderwerken of laten liggen.
    Hartelijk dank en groet Ben.

    • zaterdag 25 januari, 2014 om 14:22

      Beste Ben Roelink,

      In het voorjaar haal ik voor dat de sneeuwklokjes gaan bloeien de bladeren weg. Daar mijn tuin ook volstaat met bollen waar geen vaste planten staan. Is er dus geen mogelijkheid om dat blad in de grond te verwerken. Maar als je daar dus wel de ruimte voor heb dan is dat wel een ideale manier om er dubbel profijt van te hebben als mest.

      Vriendelijke groet,
      Henk Polie

  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie