Tuin en Energie Besparing.


Zal ik het maar weggooien?.

We zullen naar een duurzamer leven moeten om dat wij anders met zijn allen ten ondergaan aan al het vergif.
En er is maar een wereld en die hebben we echt te leen. We willen toch ook dat ook ons nageslacht nog kan genieten van een schone aarde en van haar hulpbronnen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het milieu. Maar we kunnen nog veel meer doen indien we een tuin hebben, maar daar word over gezwegen vanwege het geld wat er mee verdient word.

Bespaar het milieu en een hoop geld, door zelf te stekken en de planten te scheuren om ze zo gratis te vermeerderen en te ruilen met andere tuin bezitters. En door zelf te zaaien van het zaad van je eigen planten dat is echt gratis en kost geen extra brandstoffen. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan hoeveel je daar aan mee draagt zodra je zelf je planten gaat zaaien en vermenigvuldigen met ze te delen en ze te stekken, zo dat je geen planten hoeft te kopen die met dure brandstoffen in (kassen) zijn gekweekt en bespoten met allerlei soorten vergif, in 2010 zijn er voor 1,2 miljard aan planten hier in Nederland verkocht je moet er niet aan denken hoeveel brandstof daar voor nodig is geweest als je daar ook nog eens de distributie bij opgeteld van het auto park wat daar aan te pas is ge komen eer dat het in de winkels en tuin centra’s is.

Heeft u er ook wel eens bij stilgestaan dat de meeste planten in plastic potten of bakjes zitten, Wat denk u hoeveel dat aan energie kost om die te maken, en dan te bedenken dat plastic en pvc ook nog eens vol zitten met gevaarlijke PCB’s.En als je dan ook nog eens er aan denkt dat al die mensen meestal met de auto die planten gaan kopen wat ook weer dure brandstof kost en het milieu verziekt (Maar ook onze gezondheid) dan is het toch niet moeilijk om nog een keuze te maken.

Gooi in het voorjaar geen uitgebloeide Narcissen, Hyacinten, Blauwedruifjes, Crocussen enz. weg die in huis hebben gestaan , maar plant ze in de tuin, heeft u geen tuin? geef ze dan aan iemand die er wel een heeft, zij kunnen nog jaren lang in de tuin groeien en bloeien.

Bewaar die ellendige plastiek bakjes en potten als u die heeft om dat je zo nu en dan wel eens wat platen moet kopen, om het zaad wat u uit uw planten heb gewonnen daar weer in uit te zaaien en de zaailingen daar goed passen in die soort violen bakjes waar je er meestal 10 in een heb.

Tot zover nu, er volgt hier nog veel meer, dus blijf regelmatig kijken wat er nieuw is bij gekomen.

 1. maandag 27 augustus, 2012 om 00:45

  Zelf zaaien is nog leuk ook. Zo zie je ook hoe een plant groeit. Enige nadeel is wel dat het bij sommige planten lang kan duren. Bij planten zoals palmen kan het al snel 2 jaar duren voordat de plant zich zo ontwikkeld heeft dat het een beetje om aan te zien is. Al die tijd heeft de palm ook nog veel aandacht nodig omdat deze op het begin nogal gevoelig is. Bij een druif gaat het dan weer super snel. Als je in het voorjaar een stekje neemt dan kan deze voor de winter al flink gegroeid zijn.

  Had niet verwacht dat de potjes vol zaten met gevaarlijke stoffen.

  • dinsdag 4 september, 2012 om 23:11

   Beste Pascal,

   Wat die potjes betreft zolang je ze niet kapot maakt heb je geen last van die gevaarlijke stoffen, dat is met al het plastic en PVC maar ook met beton van de laaste 30 jaar zodra je daar in gaat boren komen ook de randon stoffen er uit die ook zwaar giftig zijn dus een masker op zetten en een boor gebruiken met een afzuigkap is wel zo veilig, geld ook voor MDF Hout zit ook vol met gif en zo is er nog zo veel wat de meeste mensen niet weten.
   Kijk ook een als je daar meer over wil weten op http://wolmanzouten.wordpress.com en op http://www.biomassa.polie.nl

   Vriendelijke groet,
   Henk Polie

 1. zaterdag 18 augustus, 2012 om 16:14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: