Home > tuin tips > Winterjasmijn

Winterjasmijn

dinsdag 20 december, 2011 Plaats een reactie Go to comments

Winterjasmijn

De winterjasmijn (Jasminum nudiflórum) is een heester die tot 2 meter hoog kan worden. Deze sterke gevel-bedekker stelt weinig eisen aan de standplaats, al kunt u hem beter niet tegen een noordmuur zetten. Regelmatig opbinden en hij verrast u van december tot maart met goudgele bloemen, die mooi afsteken tegen de kale, lichtgroene takken. Tip: snij takken die nog in de knop zitten af en zet ze in een vaas op water. Ze komen binnen tot bloei en blijven vrij lang goed.

De heester kan in principe elk jaar direct na de bloei stevig te worden gesnoeid. Voor het beste resultaat snijd u alle oude en onregelmatige groei weg, en snoeit u de takken die hebben gebloeid terug tot enkele veelbelovende scheuten aan de voet van de plant. De jonge, groene overblijvende takken zullen dan alle energie van de plant ontvangen en straks rijk bloeien. Het is van groot belang de jaarlijkse snoeibeurt uit te voeren. Als u niet snoeit, zal al snel het oude hout de jonge aanwas verstikken en een verwilderde heester opleveren. De winterjasmijn is een solitair. Zijn losse groei maakt hem ongeschikt voor combinaties met andere heesters. Zeer geschikt om langs een muur te leiden.

Vermeerderen: door aflegen, of in de zomer te stekken.

Afleggen: Pak een twijg en snijdt deze schuin in, leg hem daarna op de grond en bedek hem met zand, leg er een steen bovenop of zet de twijg vast met een klem. Na een tijdje ontstaan er wortels en kunt u het jonge plantje van de moederplant afsnijden.Categorieën:tuin tips
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: