Home > Geen categorie > Najaarsbloeiers

Najaarsbloeiers

zaterdag 1 september, 2007 Plaats een reactie Go to comments

vetkruid (sedum)

Planten die in het najaar bloeien, zijn bijvoorbeeld heide, hebe, aster, cyclaam, vetkruid (sedum), chrysant, dahlia, koninginnekruid (eupatorium), paddelelie, (tricyrtis), scharnierplant (physostegia), bergthee (gaultheria) en anemoon. Ook siergrassen zijn mooi in het najaar. Sommige soorten bloeien al in de zomer, en de pluimen verkleuren naarmate het najaar vordert. Bijvoorbeeld oosters prachtriet (miscanthus) en lampenpoetsersgras (pennisetum). Pijpenstro (molinia) is zelfs de hele winter mooi. Daarnaast kun je ook groenblijvende planten neerzetten, zoals hulst, klimop of buxus. Hier heb je het hele jaar plezier van.

Heide is niet alleen mooi in de zomer, maar ook in het najaar geeft het plantje een mooie kleurenpracht in je tuin of op het balkon. Heide is er in vele soorten en variëteiten. De traditionele heide is roze of paars, tegenwoordig zie je echter steeds meer kleuren tinten.

Zonnenbloem

Doorbloeiers: Sommige planten beginnen al eerder in het jaar te bloeien, maar gaan daar tot ver na de zomer mee door. Bijvoorbeeld zonnenbloem (helianthus), kruisplant (phuopsis stylosa), lavatera, duizendknoop (persicaria), zonnenkruid (helenium), eendagsbloem (tradescantia), en lampenpoetser (liatris). Deze kun je ook planten om in het najaar van bloemen te kunnen genieten.

Pas wel op voor slakken. Die zijn dol op zonnenbloemen. Door rond de stengels van de planten houtsnippers of stro te leggen, heb je er geen last van.

Categorieën:Geen categorie Tags:
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: